OM OSSVi har 4 olika hönsgårdar med en tupp i varje, alla tuppar har 5-10 hönor att pyssla om. Vi är ett mycket litet hönseri med frigående höns på tomten. Jag älskar att ha hönsen nära mig när jag är ute. Alla höns har egna utgårdar som de kan vistas i när vi inte är hemma. 


Hönsen utfodras med Spannmål som have, vete, korn och ärtor. Ibland solrosfrön och majs. Maten frementeras och serveras dagligen. Vi har en lite kläckfamilj där kycklingarna som kläckts växer upp från dag 1. Sen flyttar ungdommarna för att bo i Australorpgruppen som är trevligast. När de är gamla nog flyttar de till respektive gård där de ska bo. 


Man får självklart komma hit och bara titta på hönsen eller om man vill hälsa på. Jag älskar att titta på dem och vara med dem. 

Vi har 4 hundar på gården och en Papegoja, alla i harmoni. Min dröm är att även ha getter och kor.

Youtube videoFrementerat Spannmål


Vi ger hönsen fremeterad spannmål, det har visat sig vara riktigt bra hönsmat. Kiska gärna på videon för att se hur vi gör. Fremetnerad spannmål ger piggare höns, kortare ruggningstid, mindre bajs, de behöver dricka mindre vatten, de värper mer ägg och vi sparar ca 30% i foderkostnader.